Пола милиона грађана користи „Увид у рачун“

01.07.2024.
Све више корисника апликације и портала „Електропривреде Србије“

Све више грађана користи апликацију и портал „Увид у рачун“, а број корисника премашио је пола милиона. Ову услугу „Електропривреде Србије“ купци оцењују као веома корисну, а коришћење портала је једноставно, као и процес регистрације и пријаве.

Од покретања портала и апликације „Увид у рачун“ сви купци на лаган и брз начин могу да добију свој рачун, одмах по формирању и пре класичног слања путем поште. Грађани преко апликације, односно портала, могу и да плате рачун путем система инстант плаћања (ИПС скенирај) или платним картицама. Грађани истичу да је уштеда времена кључна јер цела процедура траје само неколико секунди, нема одласка у пошту или банку, чекања у реду и уписивања података на уплатницу.

Свим корисницима на једном месту на располагању су и веома корисне информације о потрошњи. Додатне функције портала омогућавају увид у архиву рачуна и уплата из претходне три године, као и детаљан преглед потрошње по зонама и тарифама. Осим рачуна и броја потрошених киловата, ту је и брз линк до практичних савета како уштедети струју.

Истовремено, све више је грађана који су се определили да рачун за електричну енергију добијају искључиво електронским путем, уместо у папирној форми и тиме доприносе очувању животне средине. Они већ од првог наредног рачуна имају право на попуст од 50 динара.

Врх