Октобарски рачуни на порталу ЕПС

17.11.2023.
За две недеље више од 122.000 корисника

 


Сви рачуни за електричну енергију за октобар постављени су на нови портал „Увид у рачун“ (https://portal.eps.rs/) који се налази на сајту „Електропривреде Србије“. За две недеље на портал су се регистровала 122.384 корисника.

Домаћинства и мали купци електричне енергије на гарантованом снабдевању могу безбедно и брзо да преузму свој рачун и електронски да га плате без одласка у пословнице платних институција, путем система за инстант плаћања (IPS Skeniraj) и платним картицама Dina, Visa и MasterCard.

На располагању је и архива рачуна и уплата током претходне три године, као и детаљан преглед потрошње по зонама и тарифама. Домаћинствима која смање потрошњу електричне енергије током ове грејне сезоне ЕПС одобрава попуст од 20 до 40 одсто попуста на месечни рачун, што је више него прошле зиме. Домаћинства која смање потрошњу за пет до 15 одсто у односу на исти месец у претходне две године у ком је остварена већа потрошња, имају попуст од 20 одсто. За уштеду од 15 до 20 одсто умањење је 25 одсто, а за уштеду од 20 до 25 одсто обрачунава се 30 одсто попуста. За домаћинства која смање потрошњу електричне енергије за 25 до 30 одсто попуст износи 35 одсто, док највећи попуст од 40 одсто остварују они који смање потрошњу за више од 30 одсто.

Уз попуст за измирење рачуна на време, домаћинствима се обрачунава и попуст од пет одсто уколико учешће ниже тарифе у месечном обрачуну увећају за најмање пет одсто у односу на исти месец 2022. године.

„Електропривреда Србије“ наставља модернизацију и унапређење пословања у сегменту односа са корисницима, и план је да почетком 2024. године, у наредној фази дигитализације, буде доступна и мобилна апликација „Увид у рачун“.

Врх